Articole din categoria "Evenimente"

Sunetul Muzicii Editia a III-a

22 Nov 2013   //   Evenimente  //  Niciun Comentariu


Sambata 26 octombrie la ora 17.00 in sala de concerte a castelului peles va avea loc Editia a 3-a a SUNETUL MUZICII.

Va interpreta Haruna Shinoyama la vioara si Matthew Law la pian
Lucrari de J.S. Bach, N. Paganini si J.Brahms

Prezinta Sebastian Craciun (realizator radio romania)

Parteneri: XCS Music, Radio Romania Cultural, UCIMR, Asociatia Pro Baiores

Parteneri media: ROHOST, PORT.ro, Muzica buna.ro, onlinegallery.ro, Tango, sensotv.ro

Prietenii muzicii – Recital de JAZZ

10 Oct 2013   //   Evenimente  //  Niciun Comentariu

Miercuri, 16 octombrie 2013, ora 19.00, Casa Universitarilor (Str. Dionisie Lupu, nr.46)

Vor interpreta Maria Alexandra Arsene – solista, Albert Tajti – pian si Michael Acker – contrabas.

Prietenii muzicii – Concert de jazz

18 Jun 2013   //   Evenimente  //  Niciun Comentariu

Miercuri, 19 iunie 2013, Universitatea din București vă invită la ultimul concert „Prietenii Muzicii” din această stagiune. Evenimentul va avea loc în Sala de Concerte a Casei Universitarilor (Str. Dionisie Lupu, nr. 46 – strada paralelă cu Str. Pitar Moș), începând cu ora 19.00.

Vor interpreta absolvenţii secţiei de Jazz a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, clasa Profesor Doctor Mircea Tiberian.

Mircea Tiberian a debutat în 1974 la Festivalul Internațional de la Sibiu, iar între anii 1979 -1981 a fost membru al Teatrului Muzical „Ion Vasilescu” din București. Până în 1984 a lucrat în studiouri de înregistrări ca pianist și aranjator. Din 1984 până în 1986 este co-leader al cvartetului Mircea Tiberian – Liviu Butoi, iar între 1986 și 1989, al grupului Opus 4. Din 1989 până în 1990 a fost conducătorul trio-ului Labirint, iar între 1991 – 1992, al „Romanian All Stars”.

A avut turnee în Statele Unite, Franța, Germania, Austria, Polonia, Cehia, Bulgaria, Grecia, fosta URSS, Siria și România. A cântat alături de Larry Coryell, Tomasz Stanko, Herb Robertson, Ed Shuller, Nicholas Simion, Adam Pieronczyk, Maurice de Martin, Theo Jorgensmann, Johnny Răducanu, Aura Urziceanu, Dan Mândrilă, Anca Parghel.

Printre premiile obținute de Mircea Tiberian se numără: Muzicianul Român al Anului (1987); Premiul Uniunii Compozitorilor pentru compoziție jazz (1990, 1996, 2000); Premiul pentru Întreaga Activitate Artistică (Asociația de jazz Napocensis, 2001).

Intrarea este liberă.

Concertul face parte din programul „Oportunități la tine acasă” finanțat de către Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România și Exces Music. Programul „Oportunităţi la tine acasă” a debutat în septembrie 2009 ca eveniment anual dedicat susţinerii financiare şi profesionale a tinerilor din domeniul muzicii culte. Proiectele din cadrul acestui program urmăresc scopul comun de a oferi interpreţilor talentaţi şansa de a acumula experienţa necesară unei cariere de succes, ajutându-i, în acelaşi timp, să obţină un venit periodic din prestaţiile artistice. Astfel, la nivel naţional se derulează deja, de la data amintită, o serie de turnee de concerte de jazz şi de muzică clasică ce promovează, sub diferite denumiri, tineri muzicieni români de valoare.

Parteneri media: metropotam.ro, evenimentestudentesti.ro și calendarevenimente.

Pages:1234567...13»