Skip to main content

Al doilea turneu naţional ArgEnTango duce visul mai departe

La a doua ediţie ca turneu naţional, proiectul ArgEnTango – Piazzolla, o poveste autentică va ajunge la Cluj Napoca, Sinaia, Ploieşti, Iaşi şi Timişoara. Cele cinci concerte se vor desfăşura între 19 şi 27 aprilie 2017 şi au în centru aceeaşi puternică tripletă argentiniană, formată din Analia Selis (voce), Mariano Castro (pian) și Omar Massa (bandoneon), cărora li se alătură doi muzicieni români de imensă valoare, Răzvan Suma (violoncel) și Rafael Butaru (vioară). Aranjamentele au fost realizate de Mariano Castro special pentru acest proiect.

În primăvara trecută, Argentango s-a lansat ca un proiect unic în România şi a umplut sălile în toate concertele prezentate la prima ediţie. De atunci, artiştii au fost invitaţi să susţină alte 10 concerte în întreaga ţară.

Analia Selis declara la finalul turneului trecut: “A fost totul foarte frumos. Obositor, dar  foarte  frumos. Asta este ceea ce strălucește, frumusețea. Am avut peste tot un mare succes. Sunt oameni deschiși. Cântăm, totuși, un repertoriu destul de pretențios, melodiile sunt în limba spaniolă, dar publicul român tot timpul primește foarte bine ceea ce oferim noi. Spectatorii au rezonat foarte bine cu tangoul. Publicul român simte această muzică, iar asta este cel mai important.”

Cvintetul româno-argentinian are acum în spate experiența a zeci de concerte împreună, așadar noile recitaluri ArgEnTango – Piazzolla, o poveste autentică se anunță deja a fi evenimente de mare succes.

Grupul ArgEnTango

Analia SELIS

După binecunoscuta carieră în muzica comercială, Analia își direcţionează activitatea către muzica autentică argentiniană – tangoul. Cele două ediții ale turneului Vă place Tango?, precum și proiectul de mare succes Tango simfonic, sunt dovada clară că tangoul este viitorul Analiei, exprimarea cea mai autentică a unui argentinian. (analiaselis.com)

Răzvan SUMA

Solist concertist și director al Orchestrelor și Corurilor Radio, profesor asociat la Universitatea de Muzică din București, dezvoltă o perpetuă carieră internațională de solist, cele peste 1000 de concerte și recitaluri pe care le-a susținut fiind apreciate pe toate continentele. Reprezentat de cele 12 CD-uri ale sale, Răzvan este considerat unul dintre cei mai prolifici violonceliști români ai momentului. (razvansuma.com)

Mariano CASTRO

Împreună cu Narcotango, Mariano Castro în triplă calitate – interpret, compozitor și orchestrator – a fost nominalizat de două ori la Latin Grammy Awards (2009 şi 2010) la categoria Cel mai bun album de tango. Cu această trupă, dar și în calitate de pianist și chitarist solist, are la activ peste 25 de turnee internaționale în Europa, Statele Unite, Canada și America Latină. (marianocastro.ro)

Omar MASSA

Ambasador al muzicii lui Piazzolla pe marile scene ale lumii, alături de artiști precum Placido Domingo, Omar Massa concertează în America, Europa și Asia, fiind invitat frecvent pentru a susține masterclass-uri în întreaga lume. Vine în România special pentru proiectul ArgEnTango. (omarmassa.com)

Rafael BUTARU

Concertmaestru al Operei Naționale din București, al Orchestrei Române de Tineret și al Orchestrei Simfonice Naționale Române, violonistul Rafael Butaru este o prezență constantă pe scenele muzicale naționale și internaționale. În calitate de solist și ca invitat permanent al Festivalului SoNoRo, a susținut concerte alături de muzicieni precum Gilles Apap, Daniel Rowland, Răzvan Popovici, Diana Ketler, David Cohen, Srdjan Vukasinovic și mulți alții.

Artiștii dedică seria acestor concerte unei cauze caritabile. De 25 de ani, Hospice Casa Speranței există în România pentru a oferi sprijin gratuit copiilor și adulților cu boli incurabile. Pentru că știm cât de mare este nevoia de servicii de îngrijire paliativă, ne alaturăm demersurilor Hospice și îi îndemnăm pe spectatorii și prietenii noștri să se implice alături de noi, prin donații, redirecționarea a 2% din impozitul pe venit sau orice altă formă de susținere a acestei cauze (www.hospice.ro).

Itinerariul turneului

19 aprilie – Cluj Napoca – Auditorium Maximum

22 aprilie – Sinaia – Castelul Peleş

23 aprilie – Ploieşti – Filarmonica Paul Constantinescu

24 aprilie – Iaşi – Aula BCU

27 aprilie – Timişoara – Sala Capitol

Un eveniment susţinut de Radio România

Proiect cofinanţat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România

Organizator :  Asociația Culturală Analia Selis

Coproducător: Centrul Cultural Media Radio România

Partener oficial: BMW

Transportator aerian oficial: Air France – KLM

Sponsori: Sensiblu, Vestra, Elsaco, Pensiunea Cai de Vis 

Parteneri culturali: Orchestrele şi Corurile Radio România, Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, Filarmonica “Transilvania” din Cluj -Napoca, Filarmonica “Paul Constantinescu” din Ploieşti, Filarmonica “Banatul” din Timişoara, Muzeul Peleș din Sinaia, Filarmonica “Moldova” din Iași.

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Actualităţi, Radio România Muzical,  Radio România Regional,  Media Trust, România Liberă, România TV, şi TVR 3, Observator Cultural, Hotnews, Bussines Review, agentiadecarte.ro, Avantaje, Cariere, 9 A.M., Kudika, Garbo, Urbo.ro.